Maaliskuun 2024 rehtorin tiedote

Kiusaamiskyselyn yhteenveto, päihteet sekä mukavat tapahtumat maaliskuussa

Tervehdys Friitalan ja Olavin koulun väki,

Kevätlukukausi 2024 on puolessa välissä ja valon lisääntyminen näkyy myös oppilaiden iloisissa ilmeissä koulun käytävillä.

Helmikuun 2024 aikana oppilaille teetettiin tämän lukuvuoden kiusaamiskysely. Alla on kyselyn yhteenveto oppilaiden vastausten pohjalta:

Kiusaamiskyselyt23-24_koonti.pptx

Kokonaisuutena kiusaamistilanne näyttäytyi hyvänä. Kyselyissä nousi kuitenkin esille ne oppilaat ja luokat, joissa kiusaamista on. Luokanopettajat ovat käyneet luokkiensa tapaukset läpi asianosaisten oppilaiden kanssa. Myös KIVA-vastuuopettajat Emmi Kokko ja Minttu Taipale ovat keskustelleet esille nousseista tapauksista luokanopettajien kanssa. Näiden luokkien osalta, joissa kiusaamista esiintyy, käydään myös opettajan ja rehtorin keskustelu keinoista oppilaiden tukemiseksi tunne- ja kaveritaidoissa.

Maaliskuussa 5. luokkalaisille oppilaille ja heidän huoltajilleen on pidetty opiskeluhuollon ja koulun henkilöstön toimesta toiminnallisia vanhempainiltoja. Tunnelma on ollut mahtava näissä illoissa ja sekä oppilailta ja huoltajilta on tullut järjestäjille hyvää palautetta. Yhtenä keskeisenä huolenaiheena, mikä myös vanhempainilloissa on tullut esille, on päihteet. Ulvilassa on nuorten keskuudessa järjestelmällistä päihteiden myyntiä, sähkötupakkaa ja nuuska- sekä energiapusseja. Päihteitä myyvät sekä ylä- että alakoulun oppilaat. Alakoulun oppilaat ovat myös enenevässä määrin myyjien kohdeasiakaskuntaa.

Liikunnan saralla koulussamme on ratkottu 3–4 ja 5–6-luokkien voittajia salibandyssa. Torstaina 21.3.2024 pidetään Ulvilan kaupungia säbämestaruuskisat, joihin osallistuvat koulustamme voittajaluokat. Tiistaina 26.3.2024 Vanhakylän koululla pidetään e-sportkisat. Ulvilan kaupungin uintikisat jouduttiin Kaskelotin uimahallin tilanteen vuoksi tältä keväältä peruumaan.

Oppilaskunta järjestää ensi viikon torstaina ARI-päivän, jolloin koulumme oppilaat ja henkilökunta haastetaan pukeutumaan poikkeavalla tavalla, esim. tuomari, maalari jne. asuihin.

Mukavaa maaliskuuta kaikille,

Hanna-Mari