Tammikuun 2024 rehtorin tiedote

Tervehdys Friitalan ja Olavin koulun kotiväki,

 

Uusi vuosi ja koulumme kevätlukukausi 2024 on lähtenyt käyntiin talvisissa merkeissä. Koulumme ympäristö tarjoaa tällä hetkellä hyvän mahdollisuuden luontoliikkumiseen. Oppilaat ovat palanneet kouluun iloisina ja energisinä. Huoltajat tapaavat opettajat arviointikeskusteluiden merkeissä tammi- helmikuussa. Joissakin luokissa on keskustelut aloitettu jo ennen joululomaa. Nämä keskustelut ovat yksi tärkeä toimintamalli koulun ja kodin välisessä yhteistyössä.

Joulukuussa koulussamme oli tulipalotilanne, jossa koulumme oppilaat ja henkilökunta evakuoitiin ensin ulos ja sieltä yhteiskoulun liikuntasaliin. Koulumme henkilökunnalle ja oppilaille tarjottiin kriisiapua. Asia on vielä poliisitutkinnassa. Palon syy on kuitenkin selvillä ja toimenpiteet ovat olleet sen mukaiset Koulumme toiminta hätäpoistumistilanteessa sai viranomaisilta hyvää palautetta. Tarkastelemme kuitenkin vielä tapahtunutta ja kirjaamme tilanteesta kriisisuunnitelman. Olemme lisänneet alakoulumme turvallisuutta siten, että oppilaat yläkoulun puolelta eivät pääse alakoulun puolelle ilman aikuista. Välituntisin koulumme ovet ovat kiinni ja isossa eteisessä on koulunkäynninohjaaja päästämässä oppilaita tarvittaessa sisälle välitunnin aikana.

Oppilaiden vaatteita on jäänyt ennen joululomalle lähtöä koululle paljon, sillä kaikki löytötavarakorit ovat täynnä hansikkaita, pipoja, paitoja, housuja jne. Vaatteiden nimikointi auttaisi oikean omistajan löytymisessä. Otattehan yhteyttä opettajiin tai aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaajiin, jos teiltä on hävinnyt lapsenne vaatteita.

 

Tammikuussa koulussamme tapahtumia on seuraavasti tiedossa:

 

Mukavaa talvista tammikuuta,

Hanna-Mari