Syyskuun 2023 rehtorin tiedote

Tervehdys Friitalan ja Olavin koulun kotiväki,

 

Lukuvuosi 2023–2024 on saatu käyntiin luokissa. Ulvilan kaupungin kaupunkistrategian arvot ovat iloa, älyä ja yhteiseloa. Painopisteenä tänä lukuvuonna sivistystoimessa on yhteiselo. Yhteiselon vuosikelloa on elokuun aikana yhdessä suunniteltu oppilaskunnan, vanhempainyhdistysten ja koulun henkilöstön kanssa.

Elokuussa hyvinvointikellon mukaisesti oppilaat ja koulun aikuiset ovat viettäneet yhteisöllisyyden kuukautta. Valinnaisaineet ovat toista viikkoa käynnissä ja koulun kerhoihin on alkanut ilmoittautuminen.

Opiskeluhuollon ennalta ehkäisevää toimintaa oppilaiden hyvinvoinnin tukemisessa tuetaan tänä lukuvuonna myös koulukoutsi (linkki) Minnan toimesta. Minnan yhteystiedot löytyvät Ulvilan kaupungin Pedanet-sivulta Friitalan ja Olavin koulun opiskeluhenkilöstön alta. Koulussamme aloitetaan myös koira-avusteista pedagogiikkaa koulukoira Niilon ja erityisluokanopettaja Katrin toimesta. Oheisesta linkistä tietoa koulukoira - toiminnasta. Syyskuussa painotamme tunne- ja turvataidoissa itsetuntemusta.

Viime lukuvuonna koulussamme alkoi MLL:n lukumummi-toiminta. Syyskuussa neljä lukumummia aloittaa toista lukuvuottaan Friitalan ja Olavin koulussa. Lukumummi-toiminta painottuu koulumme nuorimpiin oppilaisiin.

Liikkuvana kouluna on välitunneilla tapahtuva urheilutoiminta aloitettu liikuntavastaavan luotsaamana koulussamme jo elokuussa. Syyskuun aikana vietämme 4.9.2023 koulun omia yleisurheilukilpailuja, joihin kaikki osallistuvat. Oppilaat valitsevat joko haaste- tai kilpasarjan. Koululiikuntaliiton yleisurheilukisoihin 20.9.2023 lähtevät kilpasarjoissa menestystä saaneet oppilaat. Myös luokkien väliset jalkapallo-ottelut ovat käynnistyneet välitunneilla Tomi- opettajan toimesta. Ulvilan koulujen välistä jalkapalloturnausta pelataan keskiviikkona 13.9.2023. Myös oppilaiden uintivuorot ovat alkaneet 3.- ja 4. vuosiluokilla.

Tiedossa olevia tapahtumia lokakuuhun:

 

Friitalan ja Olavin koulun  oppilaiden kouluarkea voi seurata Facebook-sivustolla tai instagramissa. Tule mukaan seuraamaan ja peukuttamaan oppilaiden kouluarkea.

 

Ihanaa syyskuuta teille kaikille ja nähdään vanhempainilloissa,

Hanna-Mari