Friitalan Olavin koulun väkivaltatilanteisiin puuttumisen toimintamalli

Hei huoltajat,

Koulukohtaisessa opiskeluhuoltoryhmässä sovittiin, että rehtori kirjoittaa tiedotteen väkivaltatilanteisiin puuttumisesta Friitalan ja Olavin koulussa. Tämä ohjeistus tarkentuu kevät- lukukauden  alkupuolella, koskien fyysistä rajoittamista ja kiinnipitoa.

 

Ohjeistus Friitalan ja Olavin koulun väkivaltatilanteisiin puuttumiseen:

  1. Jos kysymyksessä on kiusaaminen, niin tehdään kiusaamislomake rehtorille ja ilmoitetaan asiasta huoltajille
  2. Jos kysymyksessä on kiusaaminen, mutta siinä voidaan nähdä rikollista toimintaa kuten lievä pahoinpitely, niin tehdään sekä kiusaamislomake että muistio/ilmoitus väkivallasta. Molemmat toimitetaan rehtorille ja ilmoitetaan huoltajille.
  3. Jos kysymyksessä on yksittäinen väkivallan teko, joka on oppialiden välinen--- tehdään muistio väkivallasta rehtorille ja ilmoitetaan huoltajille.
  4. Vakavassa tilanteessa, jossa toiminta katsotaan rikokseksi, tehdään muistio väkivallasta rehtorille --- rehtori yhteys ankkuritiimiin/poliisiin ja rikosilmoitus sekä yhteys huoltajiin
  5. Aikuiseen kohdistuvassa väkivallan teossa ---- ilmoitus huoltajille ja väkivallan teosta lomakkeella rehtorille --- rehtori toimittaa lomakkeet työsuojelupäällikölle työsuojelutiimin käsiteltäväksi

HUOM! Aina yhteys oppilaan kotiin kiusaamis- ja/tai väkivalta-asioissa.

 

Kiusaaminen koulumatkalla

Perusopetuslaki 29 §

Koulun opettajan tai rehtorin tulee ilmoittaa tietoonsa tulleesta oppimisympäristössä tai koulumatkalla tapahtuneesta häirinnästä, kiusaamisesta, syrjinnästä tai väkivallasta niistä epäillyn ja niiden kohteena olevan oppilaan huoltajalle tai muulle lailliselle edustajalle.

 

 

Yhteistyöterveisin,

Hanna-Mari Lehto-Söderlund