Viikkotiedote 48 / Friitalan ja Olavin koulu

Tervehdys Friitalan ja Olavin koulun kotiväki ja henkilökunta,

 

Joulunodotusta on kovasti jo ilmassa luokissa ja käytävillä. Joulun valot ovat syttyneet ja ensimmäinen kalenteriluukku on tänään monessa luokassa avattu.

Oppilaskunnan hallitus teki anomuksen Friitalan koulun vanhempainyhdistykselle ja sai luvan hankkia koulumme ruokalaan ison kuusen. Oppilaat ovat koristelleet kuusta meidän kaikkien iloksi. Myös rehtoria aina välillä muistetaan. 6C-luokan tytöt kävivät tuomassa minulle Jouluarvoitusvihkosen, mistä ilahduin kovasti. Tässä teille yksi arvoituksista:

 

On lumesta minut tehty

pimeyteen valoa luomaan.

On sisälläni valo. jonka

helposti nyt huomaa.

 

Ellen

-20

 

 

Vanhempainyhdistyksen jouluaskarteluilta oli menestys, ihana yhteisöllinen perhetapahtuma. Liikkuva koulumme osallistui Porin palloiluhallissa järjestettyyn Palloilusankarit -tapahtumaan. Tapahtumassa meitä edustivat Olavin koulun oppilaat. Itsenäisyyspäivän aattona koulumme 5. luokkalaiset osallistuvat Ulvilan kaupungin yhteiskoulussa järjestettävään itsenäisyyspäiväjuhlaan. Juhlaan osallistuvat myös kaupungin kutsuvieraat.

Kaiken joulunodotuksen keskellä olemme myös toteuttaneet kiusaamiskyselyn koulumme oppilaille. Ensimmäistä kertaa kysely toteutettiin myös osalle oppilaista kuvallisena. Näin kaikilla oppilailla oli mahdollisuus osallistua mahdollisimman itsenäisesti kyselyyn. Kyselyn vastausten perusteella opettajat kävivät luokissaan oppilaiden kanssa keskustelut. Tulokset esitellään myös vanhempainyhdistyksen edustajalle koulukohtaisessa oppilashuoltoryhmässä keskiviikkona 7.12.2022.

Ulvilan kaupungin perusopetusta koskeva huoltajakysely on avoinna Wilmassa 10.12.2022 asti. Toivottavasti mahdollisimman moni huoltaja ehtii vastaamaan kyselyyn, jotta saamme arvokasta tietoa koulumme kehittämiseen.

 

 

Friitalan ja Olavin koulun psta,

Hanna-Mari Lehto-Söderlund