Sivistysjohtajan ohjeistus: Korona ja koulunkäynti

KORONA JA KOULUNKÄYNTI

 

Jos koululuokassa on todettu koronatartunta, niin kaikki ne oppilaat, joilla ei ole oireita, menevät normaalisti kouluun, jos heillä ei ole oireita. Oireettomille ei tarvitse tehdä kotona kotitestiä. Jos kuitenkin oppilaalla on oireita, niin silloin on hyvä tehdä kotitesti.

Jos koululaisella on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, niin kotona tulee olla ainakin viisi päivää. Oireiden loppumisen jälkeen tulee olla yksi oireeton päivä ennen kouluun palaamista.  Kotitestin voi halutessaan tehdä.

Jos kotona on koronaa, niin oppilaan tulee olla viisi päivää kotona perheenjäsenen oireiden alkamisesta. Jos oireita ei ilmaannu, niin viiden päivän jälkeen voi mennä kouluun tai päiväkotiin. Kotitestin voi tehdä.

Jos kotona tehty koronatesti on positiivinen, niin oppilas on koulusta pois ja sairastaa taudin. Yleisohje on, että positiivisen testituloksen jälkeen ollaan viisi päivää pois koulusta. Jos tauti kestää 2–3 päivää, tulisi kotona olla ainakin yksi oireeton päivä, ja jos se kestää pidempään, kaksi oireetonta päivää. Terveydenhoidon suorittamaa PCR-testiä ei lähtökohtaisesti tehdä, ellei siihen ole lääketieteellisiä syitä.

Jos epäilet, että jossain tilanteessa oppilas on selvästi altistunut koronaan, on hyvä pitää häntä muutama päivä kotona.

 

yt. Hanna-Mari